Koncert Vianočný spev pre život s donskými kozákmi bude túto sobotu

19.12.2013 Bratislava

Bratislava 19. decembra (TASR) - Tradičný koncert Vianočný spev pre život s Veľkým zborom donských kozákov, venovaný Nadácii Výskum rakoviny, zaznie v sobotu 21. decembra o 16.00 h vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave.

Vystúpenia členov Veľkého zboru donských kozákov, vynikajúcich sólistov, sa už tradične stretávajú na Slovensku i v ďalších európskych krajinách s veľkým ohlasom. Viackrát už účinkovali v Bratislave, ale aj v iných mestách SR, napríklad na jar v tohto roku mali koncert v Košiciach pri príležitosti Dňa výskumu rakoviny - 7. marca. Umeleckým vedúcim zboru je Peťa Chuďakov, dirigentom Ivan Šalijev.

Na programe sobotňajšieho koncertu Vianočný spev pre život v Bratislave sú pravoslávne chrámové spevy, ruské, ukrajinské a slovenské ľudové piesne a vianočné skladby, informoval Ján Juráš z Nadácie Výskum rakoviny a občianskeho združenia Ars ante portas.

Hlavným cieľom Nadácie Výskum rakoviny je podporovať a propagovať výskum nádorových ochorení na všetkých úrovniach - základný, translačný a klinický, s cieľom využiť výsledky výskumu v medicínskej praxi. Aktivity nadácie prispievajú k tomu, aby sa nádorové ochorenia stali opakovane liečiteľné a aby laická aj odborná verejnosť akceptovala onkologickú vedu a výskum ako neoddeliteľnú súčasť boja proti rakovine.

Vďaka rôznym aktivitám a zbierkam Nadácie Výskum rakoviny sa podarilo v uplynulých rokoch zakúpiť viaceré dôležité prístroje pre onkologický výskum.
 

Vyberte región